Över 20 döda efter rysk attack på ett flerfamiljehus

Uppdaterad
Publicerad

Många personer har dödats i en rysk raketattack mot ett femvåningshus i staden Tjasiv Jar i östra Ukraina. Nästan en vecka efter attacken har dödssiffran stigit till 48 personer.

 – Vi sprang till källaren. Det var tre raketer som träffade vår byggnad, säger 64-åriga Ljudmila som lyckades överleva attacken.

Fler befaras ligga under rasmassorna, möjligen tiotals, efter den ryska raketattacken mot ett flerfamiljehus i staden Tjasiv Jar, uppger ukrainsk räddningstjänst enligt Reuters.

Ett intensivt räddningsarbete pågick under helgen bland ruinerna. Dödsiffran befaras stiga då många fortfarande befinner sig under den kollapsade byggnaden.

Räddningstjänsten har dock kunnat ta kontakt med minst två personer som sitter fast under rassmassorna.

Flera raketer träffade byggnaden

Attacken ska ha skett under lördagskvällen efter att ryska Uragan-raketer träffade byggnaden, skriver Pavlo Kyrylenko, guvernör i regionen Donetsk på Telegram.

– Vi sprang till källaren. Det var tre raketer som träffade vår byggnad, den första i köket och sedan kommer jag inte ihåg var de andra träffade men vi sprang bara, säger 64-åriga Ljudmila till Reuters.

– Sedan gömde vi oss i källaren hela natten till i morse, fortsätter hon.

Ihållande beskjutningar

Trots en minskad rysk framryckning under senare dagar har artilleribeskjutningen i regionen Donetsk varit fortsatt ihållande. Flera civila dödsoffer har rapporterats de senaste dygnen från städerna Kramatorsk och Slovjansk, som är de två största i regionen och fortfarande kontrolleras av Ukraina.

Tjasiv Jar som har omkring 12 000 invånare bedöms enligt flera experter bli ryssarnas nästa mål i Donetsk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.