Närmare 40 barn drunknade under hinduisk festival

Uppdaterad
Publicerad

Minst 46 personer, varav 37 barn, har dött under en religiös festival i östra Indien det senaste dygnet. Det rapporterar lokala myndigheter enligt BBC.

Den årliga tre dagar långa Jivitputrika-festivalen ska uppmärksamma barns välbefinnande och präglas av att mammor fastar för deras skull.

Nu kantas firandet i stället av tragedi då 37 barn över 15 distrikt drunknat när de rituellt badat i floder och dammar som svämmat över, rapporterar en myndighetsperson från regionens katastrofhantering.

Myndighetsmän i delstaten Bihar menar att många har ignorerat farliga vattennivåer i floderna. Det finns farhågor om att den totala dödssiffran kan stiga ytterligare.

Tidigare olyckor under festivaler

Dödsolyckor har tidigare inträffat runt om i Indien under stora festivaler när folkmassor har samlats i trånga utrymmen och inte tagit hänsyn till säkerhetsåtgärder.

I till exempel juli klämdes 121 personer ihjäl vid ett religiöst evenemang i den norra delstaten Uttar Pradesh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.