Aleksej Navalnyj har lämnat strafflägret IK-2 där han varit de senaste veckorna och har nu flyttats till en okänd plats.
Rysslands federala fängelsemyndighet meddelar att information om var han nu befinner inte kan lämnas ut, med hänvisning till integritetsskyddslagar.
Hopp om frigivning
I januari i år fick Navalnyj en vilkorlig dom omvandlad till drygt två och ett halvt års fängelse. Samtidigt uppger hans rörelse att man hyser hopp om att kunna få honom frigiven tidigare än så.
Stabschefen Leonid Volkov säger till SVT:s Agenda att rörelsen nu har fokuserat allt arbete mot att få Navalnyj frigiven.
– Vi är inte redo att acceptera att han kommer befinna sig i fängelse i flera år till. Vi tror att mycket kan göras för att få ut honom snabbare, säger han.
Rörelsen anordnar bland annat demonstrationer och samordnar internationella aktörer att sätta tryck på Ryssland, berättar Volkov.
Stort stöd
Det internationella stödet för Navalnyj är stort. För bara två dagar sedan manade 45 länder Ryssland att frige regimkritikern. I ett uttalande som lästes upp vid FN:s råd för mänskliga rättigheter i Genève krävdes att Navalnyj friges och att fjolårets förgiftning av honom utreds.
Undertecknarna var i huvudsak europeiska länder men även USA, Kanada, Australien och Japan har skrivit på.
Även om Navalnyj blir kvar i fängelse de kommande åren uppger rörelsen att man är beredda att fortsätta bedriva ett aktivt oppositionsarbete.
– Vi fortsatte arbeta när han tillbringade ett år i husarrest, när han suttit fängslad i kortare perioder och när han låg i koma efter förgiftningen. Vi vet hur vi ska arbeta och röra oss framåt även om han inte deltar i arbetet på daglig basis. Men det är klart att vi skulle föredra om han var tillbaka hos oss som vår ledare, säger Volkov.