”Jag har flera gånger vädjat till de brottsbekämpande myndigheterna att stänga al-Jazeeras kontor i Jerusalem. Om det inte är möjligt juridiskt kommer jag att försöka få den lagstiftning som är nödvändig för att utestänga al-Jazeera från Israel”, skriver han.
Samtidigt har Israel tagit bort fler säkerhetsinstallationer från åtminstone en av ingångarna till Tempelberget, bland dem nyinstallerade räcken.
Människor firar
Palestinier började tidigt på torsdagen samlas utanför ingången för att fira.
Muslimska ledare kommer senare under dagen besluta om de nu tycker att bedjande kan återvända till området, där bland annat al-Aqsamoskén och Klippmoskén ligger, skriver AP.
I tisdags monterade Israel ned de kontroversiella metalldetektorer som efter en attack för två veckor sedan, då israeliska araber dödade tre poliser och därefter flydde in på tempelområdet, placerades ut vid ingångarna till Tempelberget.
Efter det ställdes fredagsbönen i al-Aqsamoskén in för första gången på flera år. Israeliska araber bad på gatorna utanför Tempelberget i protest. Helgedomarna öppnades visserligen igen den 16 juli, men förstärkt bevakning och metalldetektorer vid ingångarna skapade fortsatt missnöje.
FN-chefen vädjar
Tiden därefter har präglats av såväl fredliga protester som upptrappat våld, liksom oro för konfliktens potentiella spridningsrisk.
FN:s generalsekreterare António Guterres sade i ett uttalande sent på onsdagen att han är oroad över risken för att våldet ska öka i Jerusalem.
Han uppmanar politiska, religiösa och andra ledare att avstå från provocerande handlingar och retorik, skriver Reuters.