• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Hus som rasat och lyftkran. Anonym kvinna med suddat ansikte bärs iväg av brandmän.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här bärs personer från det delvis rasade hotellet bort av brandmän. Foto: Reuters

Två döda och flera befaras fast i kollapsat tyskt hotell

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer är fast sedan ett mindre hotell rasat i sydvästra Tyskland. Två personer har dött i raset, rapporterar medier i området. Samtidigt som fyra personer har kunnat räddas ur rasmassorna.

Raset inträffade på tisdagskvällen i semesterorten Kröv vid floden Mosel. Det fanns 14 personer i byggnaden varav fyra ska ha räddats. De fyra ska vara ett två-årigt barn, två kvinnor och en man skriver mediekanalen Südwestrundfunk.

Två personer ska ha dött, en man och en kvinna rapporterar VG. Av dem som kvar under rasmassorna ska flera ha allvarliga skador.

Polisen har kontakt med flera av personerna som sitter fast i de kollapsade husdelarna men två personer är fortsatt saknade, skriver Südwestrundfunk.

Grannar har evakuerats

Hundar har satts in i sökandet, men brandkåren säger att de inte vågar gå in i byggnaderna på grund av rasrisk.

Enligt nyhetsbyrån AP ska drygt 250 räddningsarbetare arbetat med insatsen. Även hundar har satts in i sökandet.

Ett 30-tal personer som bor i byggnader runt hotellet har evakuerats, efter oro för att hotellet ska kollapsa ytterligare och skada närliggande byggnader.

Hotellet är gammalt och är daterat till 1600-talet. Under 1980-talet renoverades det och en ny våning adderades. Bottenplan ska dock ha haft kvar ett historiskt tak, skriver Südwestrundfunk.

Det finns ännu ingen förklaring till hur hotellet ska ha kunnat rasa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.