Belgisk polis patrullerar vid Grand-Place i centrala Bryssel med anledning av den förhöjda säkerhetsnivån efter terrordåden i Paris 13 november.

Nionde misstänkt gripen för terrordåden

Uppdaterad
Publicerad

En nionde person är nu formellt misstänkt för terrorattackerna i Paris den 13 november, meddelar belgiska myndigheter.

En man i 30-årsåldern som misstänks för inblandning i terrordåden i Paris greps i tisdags i Belgien, uppger belgiska myndigheter. Det är den nionde personen som gripits efter dåden.

Mannen namnges som ”Abdoullah C”, är belgisk medborgare, och ska dagarna efter attackerna ha stått i nära telefonkontakt med huvudmisstänkte Hasna Aitboulachen och den utpekade hjärnan bakom dåden, Abdelhamid Abaaoud.

Terrordåden i Paris

Hjärnan bakom dåden död

Enligt Frankrikes inrikesminister Bernard Cazeneuve ska Abdelhamid Abaaoud varit inblandad i fyra av sex omintetgjorda planerade terrorattentat i Frankrike sedan i våras.

Det var länge oklart om Abaaoud befann sig i den bostad i Saint-Denis som polisen stormade 18 november, eller om han ens var i Frankrike. Men dagen efter bekräftade åklagaren att 28-årige Abaaoud var en av de två personerna som dog under räden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåden i Paris

Mer i ämnet