• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Norge inför tillfälliga gränskontroller

Uppdaterad
Publicerad

Efter höjningen av terrorhotnivån i Norge inför landet nu tillfälliga inre gränskontroller, rapporterar norska medier. Syftet är att ge polisen fler verktyg för att hantera hotbilden.

Den 8 oktober höjde den norska säkerhetspolisen (PST) terrorhotnivån i Norge till ”hög”, nivå 4 på en femgradig skala. Skälet uppgavs framför allt vara att hotet mot judiska och israeliska mål har intensifierats ytterligare.

Nu införs även tillfälliga inre gränskontroller, rapporterar Dagbladet, och andra norska medier.

– Syftet med den tillfälliga inre gränskontrollen är att ge polisen lite fler verktyg i gränskontrollen, säger Tone Vangen, beredskapschef på norska polisdirektoratet till NTB.

Gränskontrollerna gäller inledningsvis fram till klockan 12 den 22 oktober. Det kommer inte att innebära fysisk kontroll av alla resenärer och gränsövergångar och tros därför inte ta längre tid än tidigare, enligt NTB.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.