Det är en stor butikskedja i Storbitannien som har börjat sälja den kärnfria lilla avokadon, rapporterar The Guardian. Kanske innebär det ett slut på ”avokadohand”, ett ord för den skärskada som uppstår när man försöker dela frukten och slinter med kniven, eller ett komplement till den vanliga avokadon.
Oavsett går den så kallade cocktailavokadon att äta både med och utan skal. Den sällsynta frukten blir mellan 5-8 centimeter och odlas i Spanien. För tillfället uppges den bara vara möjlig att få tag på under december månad.
Inga planer på att ta in nykomlingen
Enligt The Guardian är den inte genmodifierad utan växer från en blomma som inte har blivit pollinerad vilket gör att den inte utvecklar en kärna.
Om den kärnfria avokadon kommer att dyka upp i svenska matbutiker är i nuläget oklart. Tidningen Metro har varit i kontakt med några av de största livsmedelskedjorna i Sverige som inte uppges ha några planer på att ta in den i vinter. Men redan i dag går den att beställa via en svensk matbutik på nätet.