Här är kontot som avslöjar pinsamma hemligheterna bakom ”den perfekta bilden”

Uppdaterad
Publicerad

När du anstränger dig för att ta den ultimata bilden för sociala medier – är du orolig att någon utomstående ser ditt vilda poserande? Hur din tappra kompis får kravla på marken för att få till den perfekta kameravinkeln, eller hur du håller upp en enorm ficklampa för att din matbild ska få lite professionellt ljus?

Instagramkontot ”Influencers in the wild” avslöjar hur det kan se ut bakom kulisserna – och har på kort tid fått över en miljon följare.

Mångas flöden i sociala medier består av en strid ström av häpnadsväckande bilder. Men inte alla vet vad som krävs för att ta dessa bilder.

Saker som kan se naturliga ut i ett foto kan se oerhört märkliga ut sedda utifrån – och det är just detta som Instagramkontot ”Influencers in the wild” specialiserar sig på.

Mer eller mindre smygfilmade influencers – och vanligt folk – som på lite pinsamt vis kämpar för att få till sociala medier-bilder som höjer sig över mängden har visat sig vara ett framgångsrecept. Kontot startades i mitten av januari, och har på bara ett par korta veckor fått över en miljon följare.

Foto: Instagram

Men är det här kritik mot vår narcissistiska samtid, ett hånfullt uthängande av influencers, eller bara kul igenkänning som alla kan relatera till?

Se diskussionen i klippet ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.