På havet, i luften och på marken. I Ukraina spelar drönare en avgörande roll.
Att smyga sig på fienden är mycket svårt på grund av kamerautrustade drönare i luften. Anfall med stridsfordon kan snabbt och billigt slås ut med beväpnade drönare, som också används för att attackera infrastruktur.
Ukraina har varit tydliga med att produktionen och utvecklingen av drönare är ett prioriterat område.
– Båda sidor använder bokstavligen tusentals av dessa små FPV-attackdrönare. Vad de inte har än är mjukvaran för dem att agera som en svärm, säger David Hambling som i många år bevakat drönarindustrin.
– Vi kommer sannolikt se detta användas snart, inom ett antal månader.
Så fungerar en drönarsvärm
Varje drönare i svärmen kontrolleras inte enskilt av en person. Svärmen ska i stället kunna dirigeras av en enda operatör likt en fågelflock. Det finns i teorin ingen gräns för hur många drönare den kan bestå av.
Antalet gör de mycket svåra att hantera för till exempel luftvärn.
– Oavsett vem du strider mot i en framtida konflikt så kommer de troligen ha resurser att producera små drönare med långdistanskapacitet och på så sätt ta kriget till ditt eget territorium, säger David Hambling.
– Detta förändrar verkligen landskapet.
Kan klassas som massförstörelsevapen
Drönarsvärmens slagkraft kan bli fruktansvärd beroende på vad de utrustas med. David Hambling är inte främmande för att de en dag klassas som massförstörelsevapen.
– En svärm med tio drönare är inte ett massförstörelsevapen. Men en med tiotusen, eller hundratusen, drönare som kan döda tusentals människor eller anlägga hundratusen bränder skulle kunna hamna i den kategorin.
Han ser samtidigt problem med att kontrollera användningen.
– Eftersom systemen kan byggas av icke-statliga aktörer så finns det en risk att många väljer att inte bry sig om reglerna, säger David Hambling.