Det är tidig morgon i en av Kairos fattigare stadsdelar. Här bakas bröd av importerat, subventionerat mjöl.
Bageriet tar emot billigt mjöl, som det bakas närmare tvåtusen bröd av dagligen.
Ett bröd kostar fem öre och för många egyptier är det just brödet som hjälper till att mätta en hel familj. 40 procent av Egyptens befolkning lever nära eller under fattigdomsgränsen på två amerikanska dollar per dag.
–Det subventionerade brödet är det billigaste som finns, säger en av de anställda i bageriet. Det är omöjligt att hitta annat än egyptiskt bröd för fem öre. Fler och fler köper det på grund av utvecklingen i landet.
Det som sker är att varor blir dyrare på grund av inflationen, som ligger på 13 procent. Nedgång i turism och utländska investeringar har tömt landet på utländsk valuta och de senaste månadernas politiska kris har fått både privatpersoner och företag att växla sina egyptiska pund till dollar.
När valutareserven börjar sina blir det svårare – och dyrare – att importera basvaror till de 80 miljoner som bor i landet.
Egypten har fått ett preliminärt godkännande från Internationella valutafonden, IMF, om stödlån. Men man väntar på ett slutligt besked. Och oron bland invånarna växer.
–Hur ska folk klara sig när priserna är så höga? President Mursis reformer är bara bluff, säger en egyptier. En annan anser att inget har förändrats. Men att oron i sig gör att ekonomin tycks gå sämre.
Fattigdomen ökar och regeringen och president Mursi får en stor del av skulden för landets ekonomiska problem. Revolutionen som startade för två år sedan är långt ifrån över.