Nighat Quadri kände av det direkt, säger hon.
– Jag har alltid varit en glad person, jag ler och hejar på folk. Sedan Trump vann valet, och speciellt efter inreseförbudet, har folk slutat hälsa. De tittar på mig konstigt, säger hon.
Hawaii har 5.000 muslimer, från över 40 länder, boende på de fem öarna. Delstaten har länge varit en trygg och välkomnande plats, beskriver Nighat Quadri.
– Och det är väl det som gör mig så arg. Det här är inte det USA som jag flyttade till.
– Men jag måste säga att Hawaii ändå är mycket bättre än fastlandet. Jag ska på konferens nu, och jag funderade på om jag kanske skulle klä mig annorlunda för att slippa bli utvald i säkerhetskontrollen. Men jag ber ju inte andra att sätta på sig mer kläder, så varför ska jag tvingas klä av mig för att bli accepterad? Varför kan jag inte få se ut som jag vill, säger hon.
Efter Trump inga bröllop
Oahu har en moské. Där träffar SVT Hakim Ouansafi, ordförande för muslimska förbundet.
– Vi märker av att folk inte vill komma till Hawaii på samma sätt, säger han.
– Jag brukade viga folk en gång varannan vecka ungefär, muslimer från hela världen har i decennier velat komma hit och gifta sig, antingen här i moskén eller på stranden. Vi har haft bröllopspar från Afghanistan, från Syrien, från Somalia… men sedan Trump blev president har vi inte haft ett enda bröllop.
– Folk vill inte riskera att bli förödmjukade här, de väljer hellre att åka till Maldiverna eller något annat resmål där de vet att de blir väl behandlade i tullen.
Somalisk taxichaufför misshandlades
Han nickar igenkännande när han hör Nighat Quadris historia, och säger att det ofta dessvärre inte slutar med ord.
– Innan Trump vann valet hade vi inte ett enda fall av våld mot muslimer på ön, nu ser vi en markant ökning.
Det mest uppmärksammade fallet var en somalisk taxichaufför som överfölls och misshandlades grovt. När männen slog honom så skrek de ”Osama, Osama” åt honom.
Strid om inreseförbud
Det slutade med att den mannen flyttade från ön efter att han skrevs ut från sjukhuset. Han ville inte längre leva på en plats där man riskerar att bli slagen bara för att man råkar heta Muhammed eller Ahmed, och för att man är muslim.
Ett par kilometer bort från moskén sitter statsåklagaren Doug Chin vid ett gigantiskt skrivbord i trä, inne på sitt kontor. Det var han som lämnade in delstatens stämningsansökan, tillsammans med öns muslimska förbund, för att stoppa Trumps inreseförbud.
– Det första inreseförbudet hade osedvanligt dålig historisk tajming, säger han.
Liknande presidentorder 75 år tidigare
– Det kom på dagen 75 år efter att Roosevelt under andra världskriget infört en liknande presidentorder, riktad mot landets japanska, tyska och italienska befolkning.
– Det kusliga med att läsa den ordern är hur den är skriven. Att man inte vet vilka av dem som är vän eller fiende. Att de kan vara farliga. Att de inte har samma kultur som vi andra. Det var kusligt att se sambanden.
Tas upp i domstol inom två veckor
Doug Chin hade varit på ett möte med överlevare från den tiden, och hört dem berätta hur de fördes iväg från sina hem.
– De sa att det inte var så mycket att de fördes iväg som var det stora problemet, utan att deras grannar och vänner, alla de levde nära, stod stilla och såg på när de fördes iväg till arbetsläger. Att ingen gjorde motstånd.
– De sa att det var det svåraste, och jag minns att jag tänkte då att jag skulle agera om jag någonsin hamnade i en liknande situation. Och det anser jag att vi är i nu.
Inreseförbudet kommer att tas upp i två olika appellationsdomstolar inom de kommande två veckorna.
– Jag vill gärna tro att det kommer att gå bra även där, men jag vet faktiskt inte, säger Doug Chin.