Sviktande hälsa gör att Gérard Depardieu inte fanns på plats när rättegången mot honom inleddes på måndagen. Arkivbild. Foto: Axel Schmidt/AP/TT

Rättegången mot Depardieu skjuts upp

Publicerad

Rättegången mot den franske skådespelaren Gérard Depardieu, åtalad för sexuella övergrepp mot två kvinnor, skjuts upp.

Rättegången inleddes på måndagen i Paris, men den 75-årige skådespelaren var inte själv på plats i rättssalen eftersom hans hälsa är för dålig. Med anledningen av det beslutade domstolen att rättegången ska skjutas upp i ett halvår, till mars nästa år.

Inför rättegången hade Depardieu via sin advokat vädjat om att få skjuta på den. Advokaten Jérémie Assous säger att stjärnan hade velat vara på plats och försvara sig.

– De senaste tre åren har ett stort antal felaktigheter, falsk information och lögner framkommit. Vi har bara hört åklagarens sida och nu ska allmänheten äntligen få höra försvaret, säger Assous.

De misstänkta sexuella övergreppen ska ha inträffat i samband med inspelningarna av filmen "Les volets verts" 2021.

Totalt har omkring 20 kvinnor anklagat Depardieu för olika sexualbrott. Två andra brottsutredningar pågår som rör våldtäkt och sexuella övergrepp. Depardieu nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.