Boende i staden Dhamar vittnar om hur stridsflyg sex gånger i natt har träffat ett byggnadskomplex i staden där fångar förvarats. Området kontrolleras av den iranskt stödda huthi-rörelsen, som krigar mot Jemens internationellt erkända regering.
– Explosionerna var kraftiga och skakade staden, säger ett vittne till nyhetsbyrån Reuters.
– Efteråt kunde man höra sirener ända in i gryningen.
Den saudiskt ledda koalitionen, som i över fyra år kämpat mot huthi-rebellerna, säger i ett uttalande att man träffat ett komplex i staden där obemannade flygfordon, alltså drönare, och vapen förvarats.
Fler döda befaras
En talesman för huthi-rebellernas hälsoministerium säger till gruppens egna kanal al-Masirah TV att 60 kroppar släpats ut från rasmassorna men att antalet offer kan stiga ytterligare. Det är oklart om detta syftar på döda eller skadade, men många av de drabbade ska vara tillfångatagna soldater från regeringens sida.
– De som lider mest av det här är civilbefolkningen – 22 miljoner människor behöver humanitärt stöd, säger Margot Wallström i en intervju med SVT.
– Det är barn som dör och är undernärda och lider svårt i Jemen.
Anonyma jemenitiska tjänstemän säger till nyhetsbyrån AP att minst 52 människor dödades i flygbombningen. De vill inte uppge sina namn eftersom de inte ska ha tillstånd att tala med medier, men det framgår inte vilka sida av konflikten tjänstemännen tillhör.
Någon oberoende bekräftelse av dödstalet finns inte, enligt Reuters.
MSF: Stora humanitära behov
Flera år av krig har sargat redan fattiga Jemen hårt, och den humanitära situationen är mycket allvarlig, varnar Pieter Jan van Eggermont vid Läkare utan gränser (MSF). Alla delar av en typisk humanitär insats är i dag för svaga, enligt honom inklusive tillgången till vård och löner som inte betalats ut.
– En befolkning som redan innan hade väldigt svårt att överleva är i dagshjälp helt beroende av nödhjälp utifrån, säger han i SVT:s direktsändning.
– Det är i rena antal en av världens största humanitära kriser.
Han tillägger också att arbete med Jemen har särskilda utmaningar, utöver det stora behovet och den pågående konflikten. Den dåliga säkerheten innebär stora brister i information, exempel kring sjukdomsutbrott och behov av nödhjälp.
Wallström: Ingen positiv utveckling
Sveriges utrikesminister Margot Wallström är just nu på resa till flera länder i Mellanöstern, inklusive länder som deltar i den saudiskt ledda koalitionen. De har bland annat diskuterat den våldsamma utvecklingen i Aden.
– Utvecklingen sker väldigt snabbt i Jemen och den är inte positiv, säger hon i sändningen.