I skogar, på parkeringsplatser och vid övergivna industriområden längs den franska kusten mot kanalen finns flera stora migrantläger.
– Vi uppskattar att det är omkring 1 000 personer här just nu, men det är omöjligt att veta eftersom det ändras från dag till dag, säger Andy Brown, volontärarbetare i den franska staden Calais.
– Alla här vill till England. 20 av mina vänner åkte i går och jag ska snart åka, säger en av migranterna.
Där sundet är som smalast är avståndet drygt tre mil. Men i farleden går samtidigt stora fartyg och det är en av världens mest trafikerade rutter.
– Många är desperata. En majoritet vill till Storbritannien för att de har släkt där, säger volontärarbetaren Andy Brown.
Upptrissad stämning
En annan aspekt som flera migranter som vi möter själva lyfter fram är att Storbritannien inte längre tillhör EU. De säger att detta kommer göra det svårare för landet att skicka tillbaka dem om de väl tagit sig dit.
Det ökade migrantflödet har trissat upp stämningen mellan länderna. Storbritanniens inrikesminister har sagt att situationen är ”oacceptabel” och har krävt åtgärder av Frankrike.
Den brittiska regeringen har nyligen också offentliggjort planer på att sätta in militärens fartyg som ett hinder mot migranterna.
– Den här mycket farliga rutten måste göras oöverkomlig, säger Priti Patel, Storbritanniens inrikesminister.
Tusentals har försökt korsa sundet
Totalt har över 4500 migranter hittills i år avslöjats med att korsa sundet.
– Jämför det med antalet personer som kommit till Skandinavien, Tyskland eller Italien, säger Andy Brown.
De säger att det är oacceptabelt?
– Jag ska tala om vad som är oacceptabelt. Det är att 15-åriga barn sover i diken i Calais, säger Andy Brown.