Flera koranbränningar har genomförts i Sverige sedan förra året, vilket vållat starka reaktioner och protester i den muslimska världen. Efter den senaste koranbränningen i Stockholm på onsdagen har det dock sett lite annorlunda ut, framhåller Rouzbeh Parsi, chef för Mellanöstern- och Nordafrikaprogammet vid Utrikespolitiska institutet.
– Den här gången är det väldigt många länder i Mellanöstern som fördömer detta offentligt – länder som Sverige annars har goda relationer med.
Han tror att flera aktörer kommer att vilja använda händelsen för att markera att man står upp för sin religion.
– Olika politiker i Mellanöstern kan använda det i politiska syften, som ett sätt att försöka visa sina egna övertygelser.
Fler protester att vänta
Han tror att vi kommer att få se fler protester vid svenska beskickningar, men att det är mindre sannolikt att demonstranter kommer att tillåtas ta sig in på ambassader eller konsulat.
– Om vi tittar på länderna i övrigt brukar de tillåta protester utanför ambassader, men de brukar generellt sett vara väldigt noga med att Wienkonventionen inte på något vis överträds, säger han.
Mellanösteranalytikern Bitte Hammargren, även hon knuten till UI, tror också att protesterna kommer att fortsätta.
– Jag tror att det finns risk för ytterligare spridning. Vi kommer att veta det efter fredagsbönen – den kan användas för att mobilisera folkmassor.