Under tre dagar i mars arrangeras omröstningar i Ryssland där befolkningen ska välja president för de kommande sex åren.
Ryska val kan inte på något sätt kallas fria och rättvisa, och verkligt oberoende kandidater ges inte på långa vägar samma utrymme som de som stödjer Kremls linje.
Ändå finns de. I slutet av förra året meddelade den före detta journalisten Jekaterina Duntsova att hon ville utmana Putin om makten. Duntsovas planer stoppades dock då valkommissionen sade sig ha funnit ”misstag” i hennes ansökan om att kandidera.
Kritiserar kriget
Nu är det istället 60-årige Boris Nadezjdin som lockar många av de ryssar som vill se ett alternativ till Putin.
Nadezjdin är den enda presidentkandidaten som öppet kritiserar Putin och kriget i Ukraina, och i ett allt mer repressivt Ryssland har köerna till hans valkontor för många ryssar blivit ett av få lagliga sätt som återstår att protestera.
– Jag blir glad över att se att så många människor är beredda att vara proaktiva, kliva ut ur sin komfortzon och göra någonting, säger musikläraren Konstantin Filin i Moskva till nyhetsbyrån Afp.
Har överlämnat namnunderskrifter
Tidigare i veckan sa Nadezjdin att han överlämnat 105 000 namnunderskrifter till valkommissionen, tillräckligt för att kunna bli registrerad som officiell presidentkandidat.
Enligt reglerna måste besked ges inom tio dagar, men redan på fredagen hävdade kommissionens vice ordförande att en del av underskrifterna kom från avlidna personer. Men Nadezjdin tillbakavisar anklagelsen.
– Vi är mer levande än allt levande. Om någon ser spöken i namnlistorna är jag inte riktigt rätt person att ge svar. Det är snarare en fråga för kyrkan eller en exorcist, skriver Nadezjdin på Telegram.