I veckan offentliggjorde Storbritannien satellitfotografier av nordkoreanska godstransporter till Ryssland. Fotografierna skickades till FN som ett försök att starta en officiell utredning av vapenaffärer i strid med internationella sanktioner.
Nordkorea har nämligen anklagats för att leverera vapensystem till den ryska regeringen, vilket Nordkorea bestämt dementerar.
– Det här är två stater som är sanktionerade av det internationella samfundet. Så här finns det en naturlig överlappning, säger Niklas Swanström, statsvetare.
Enligt honom har även de två länderna vapensystem som är särskilt kompatibla med varandra.
– De är byggda på en sovjetisk plattform som är lätta att integrera i den ryska försvarsmakten.
Kim överger mål om återförenande
I mitten av januari lät Kim Jong-Un meddela att Nordkorea ämnar överge den policy om en återförening mellan Nord- och Sydkorea som hans farfar införde 1950.
Man har även genomfört en rad tester av kärnvapensystem utanför landets östra kust så sent som i januari 2024.
– Det politiska klimatet tvingar militären att agera mycket tuffare, vilket kan leda till en militär eskalering av misstag, säger Swanström.
Finns det risk för krig?
– Det finns alltid risk för krig. Men när det gäller Nordkorea så tror jag de är intresserade av att provocera och flytta fram sina positioner. Men man är inte intresserad av en stor militär konflikt.