• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Översvämningar, skum och träd som lyfter – så såg stormen Babet ut i England, Skottland och Danmark. Foto: Jay Dee/BBC/@scousesatheist

Så slog stormen Babet mot Storbritannien

Uppdaterad
Publicerad

Minst sju har dött efter stormen Babets framfart över Storbritannien, rapporterar brittiska medier. Nu utfärdar den brittiska vädertjänsten ytterligare varningar för regn över stora delar av landet.

Nya skyfall på väg mot Storbritannien, enligt vädertjänsten Met Office. Det kan i sin tur leda till ytterligare översvämningar i de östra delarna av landet, skriver de i sina gula varningar.

Hittades död i sitt hem

Områdena är redan kraftigt påverkade av den dödliga stormen Babet som drog in över landet den 20 oktober. På vissa håll kunde vattenmängderna bli stå stora att hela samhällen blev avskurna. Ett exempel är orten Brechin där samtliga invånare evakuerades.

I helgen steg dödstalet till sju när en kvinna hittades död i sitt hem i Derbyshire. Flera av dödsfallen inträffade när människor sveptes med i forsande vatten vid floder och sjöar, rapporterar The Independent.

Skånska kusten drabbad

Stormen har också drabbat Norge, Danmark, Tyskland och Sverige – om än utan dödsfall.

I Skåne blev tusentals tillfälligt utan ström, tak slets av och träd föll ner på vägarna.

Vid hamnen i Kåseberga på Österlen drog stormen med sig gångstråket. Vägen till hamnen är nu avstängd för all trafik och skadorna kan ta månader att åtgärda, enligt Ystads kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.