Våldet har beskrivits som det dödligaste på decennier och FN har varnat för att situationen är ytterst allvarlig för den muslimska minoriteten rohingya.
Över 2.600 bostäder i områden i nordvästra Burma, där rohingya är i majoritet, har bränts ned den senaste veckan och tusentals människor har flytt till Bangladesh, mestadels till fot men flera personer har också omkommit när de försökt korsa floden mellan länderna i båtar.
– Drygt 60.000 människor har anlänt till Bangladesh sedan våldet bröt ut den 25 augusti, säger FN taleseperson Vivian Tan till AP.
LÄS MER: Hundratals döda i strider i Burma
Avbrutna hjälpsändningar
Enligt Al Jazeera har FN:s Livsmedelsprogram tillfälligt avbrutit sina hjälpsändningar till regionen, då de fruktar för sin personals säkerhet. Det kan drabba upp till 250.000 flyktingar enligt organisationen. Röda korset har sänt personal till flyktinglägren i Bangladesh för att uppskatta behoven.
– Det är en svår uppgift. Vi hoppas kunna påbörja distributionen av vatten och mat snart, säger hjälporganisationens talesperson Misada Saif till AP.
Regeringen skyller på rebeller
Burmas myndigheter skyller illdåden i Rakhine på gerillarörelsen Arsa. Rörelsens namn är en engelskspråkig förkortning av Arakan Rohingya Salvation Army, där Arakan är en äldre benämning av Rakhine-området.
FN har dock flera trovärdiga källor som uppger att flyende rohingyer dödas av militären, och att helikoptrar och raketgevär satts in mot civila.
”Svärtar Burmas rykte”
Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson uttryckte på lördagen sin förhoppning att Burmas ledare Aung San Suu Kyi kan få stopp på våldsamheterna i landet.
”Aung San Suu Kyi ses med all rätt som en av de mest inspirerande personerna i vår tid men behandlingen av rohingya svärtar dessvärre ner Burmas rykte.”, sa Johnson enligt Reuters.
Våldet blossade upp i Rakhineområdet i nordvästra Burma efter att rohingyarebeller attackerade polisposteringar och en armébas i Rakhineområdet, vilket lett till sammandrabbningar och en millitär motoffensiv.