Kliniken i Lahij är platsen för de som fått en chans att överleva. I sängarna ligger små kroppar som nästan inte har kraft att skrika. Ali fyra månader gammal har redan gått upp några gram, men han är fortfarande uttorkad och läget är ännu kritiskt
– Han har stora problem med magen och går inte upp speciellt i vikt. Han har haft diarré länge nu, säger hans mor, Nadiah Saleh.
Sjukhus utan resurser
Det finns bara några få sängar för dom många tusen undernärda i Lahij-regionen. Men här får både barn och mödrar näring. De små kropparna vägs och mäts försiktigt. Det är ett sjukhus lamslaget av kriget. Läkarna har flytt, medicinerna är begränsade och behoven livsavgörande. Och för en far som här ska skydda sin familj finns ingen tröst, när han son svävar mellan liv och död.
– Det är inget jag kan göra för att rädda Ali. Jag tackar gud för att läkarna förbarmar sig över min son, berättar Sabor Taleb gråtandes för oss
Våg av undernärda barn
Läkarna ser nu en ny våg av undernärda, döende barn komma från lägren runt om oss. Orsaken är brist på rent vatten och att mödrar som ammar sina barn själva svälter. Näringsbristen är stor och till många områden når inga hjälpsändningar. Och läkarna kan här bara behandla några få av alla som behöver akut hjälp.
– Vi försöker att rädda livet på så många som vi kan genom att ge både barn och mammor näring och mediciner. Egentligen krävs det så lite för att rädda dom här liven, men vi har så få resurser här i Lahij, säker läkaren Saleh Sad.
Levande larv under skinnet
Delar av Jemen är avskurna från hjälp och svälten förväntas bli värre om inte de blockerade hamnarna öppnas och vägtransporterna görs mindre osäkra.
På sjukhuset är det en lycka att i alla fall kunna rädda några få av barnen. Plötsligt böjer sig doktor Sad över ett av spädbarnen, sätter sina fingrar kring en förhårdnad på överarmen och trycker fram en levande larv ur skinnet.
– Det är en insekt som lägger sina ägg under skinnet när den biter barnet. Inte speciellt farligt, men det berättar mer om den smutsiga, ohygieniska miljö som barnen och föräldrarna lever i och hur svårt det är för dom att hålla sig friska, säger doktor Sad