Sjuksköterskan Tanna smittades av en patient på jobbet: ”Jag tänkte, herregud jag kan dö”. Foto: Camilla Gustafsson/SVT

Sjuksköterskan Tanna smittades – ”ny nedstängning hjälper inte”

Uppdaterad
Publicerad

Tanna Ingraham räddade patienter undan döden. Men plötsligt fick hon beskedet som gjorde henne rädd för döden själv. Nu vårdas hon av sina kollegor – och tjatar på dem om att få hjälpa till, från sjukhussängen.

Nästan 53.000 nya bekräftade fall av coronaviruset rapporterades i USA igår. Sjukhusen i Texas kämpar för fullt för att hjälpa alla som behöver vård efter att antalet fall av coronaviruset slagit nya dagliga rekord den senaste tiden. 

Storstaden Houston är hårt drabbad. Intensivvårdsplatserna är sedan länge slut, och nu öppnar sjukhusen fler och fler temporära covid-19-avdelningar, ett sorts eko från utvecklingen man såg i New York tidigt i april.

Tanna Ingraham arbetade på en sån avdelning innan hon själv insjuknade i covid19. Men trots att hon drabbats är hon säker på sin sak: Texas ska inte stänga ner på samma sätt som New York.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.