Birminghams styre har kategoriserat sopsituationen som en ”särskild händelse”. På gatorna fanns i slutet av mars över 17 000 ton sopor och staden är orolig över hälsorisker.
I vårvädret har soporna börjat stinka och råttorna samlats, berättar den boende Mazal Hadod framför överfulla soptunnor.
– Vi hoppas att det förr eller senare rensas, men vad händer med råttorna? frågar sig Hadod.
Varför strejkar man?
Fackförbundet Unites fullskaliga strejk har pågått sedan 11 mars eftersom att staden vill ta bort vissa arbetsledande tjänster. Enligt facket upprätthåller de hotade tjänsterna säkerheten i ett ”ofta smutsigt och farligt jobb”.
Fackförbundet tror även att utan arbetsledarna förlorar andra soparbetarna utsikter för löneutveckling och att staden hade sänkt lönerna för andra tjänster.
Staden å sin sida menar att de vill rekonstruera och modernisera sophämtningen och att dessa arbetsledarna inte följer industristandard utan bara existerar i Birmingham. Man håller inte heller med om antalet anställda som påverkas eller summan av lönesänkningarna.
97 procent röstade nej
Det senaste budet avvisades på måndagskvällen. Facket menar att budet inte tog hänsyn till potentiella lönesänkningar för 200 sophämtare och därför oacceptabelt.
60 procent av fackets medlemmar röstade och av dessa tyckte 97 procent att budet skulle avvisas, berättar fackledaren Onay Kasab för BBC.
Sopstrejken, som inte har något slutdatum, fortsätter i Birmingham.
Hör röster från staden och se sopbergen i videon ovan.