Karnevalen i Notting Hill i västra London. Foto: Lucy North/AP

Svensk man död efter attack i London: ”Värsta tänkbara nyheterna”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska man som attackerades under en karneval i Notting Hill i västra London har avlidit, bekräftar Londonpolisen.

– Hans familj, vänner och kollegor är otröstliga efter att ha fått de värsta tänkbara nyheterna – våra tankar är med dem och de får stöd av specialiserade poliser, säger Brian Howie som leder utredningen.

Samtidigt skriver polisen i pressmeddelande på lördagen att de efterlyser tips och vill komma i kontakt med vittnen som kan hjälpa dem att pussla ihop vad den svenske mannen gjorde mellan 13 till 22.30 i måndags.

– Vår utredning är långt framskriden, men vi är fortfarande mycket angelägna om att höra från alla som kan hjälpa till att pussla ihop hans rörelser.

– Om du besökte restaurangen mellan 22:00 och 23:30 på måndagskvällen eller var i området och såg något, oavsett anledningen till att du var där, vänligen kontakta oss.

Överfölls nära festivalområdet

Attacken inträffade strax före midnatt i måndags kväll. Den svenske mannen, som var i 40-årsåldern, hade lämnat ett café i närheten av festivalområdet när han överfölls av en okänd man.

Ambulans tillkallades och mannen fördes medvetslös till sjukhuset och vårdades med livshotande skador.

Under onsdagsmorgonen kunde polisen gripa en 31-årig man som nu sitter häktad misstänkt för mordförsök.

Svensken arbetade som kock och var bosatt i Dubai och var på en affärsresa i London.

En kvinna i 30-årsåldern attackerades i samband med karnevalen i en annan attack. Även hon har avlidit, meddelar Met Police.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.