Det brexitavtal som EU idag godkände möter kraftig kritik i Storbritannien. Det är inte alls säkert att Theresa May får det stöd som krävs på hemmaplan för att avtalet ska gå igenom i det brittiska parlamentet i december.
Tre möjliga konsekvenser
SVT:s reporter på plats i Bryssel, Anna-Maja Persson, säger att det finns tre möjliga konsekvenser om det nu skulle bli så att det brittiska parlamentet röstar nej till avtalet.
– Det som återstår då är antingen ett nyval, en ny folkomröstning om Brexit, eller något som de allra flesta vill undvika: att Storbritannien kraschar ut ur EU utan något som helst avtal, säger Anna-Maja Persson.
Enligt Anna-Maja Persson rapporterar brittiska medier på söndagen om att delar av Theresa Mays regering förbereder ett antal alternativa avtal, om det skulle bli så att dagens avtal röstas ned.
EU-kommissionens ordförande Jean-Clause Juncker har dock sagt att några nya avtal inte är av intresse för EU.
Tiden viktig faktor
En annan sak som talar emot Theresa May är att det börjar bli ont om tid. Storbritanniens utträde ur EU sker formellt 29 mars 2019.
– Theresa May vill ha klart omröstningen innan jul. Det är en enorm tidspress för henne att få igenom det här. Alla parter har bråttom, säger Anna-Maja Persson från Bryssel.