SVT:s Stina Blomgren och en rökpelare över Beirut.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Allas ögon riktas mot Iran” – hör SVT:s Stina Blomgren om vad som händer nu efter attacken som dödade Hizbollahs ledare. Foto: Pernilla Edholm/SVT & Reuters

Stina Blomgren: Alla ögon riktas nu mot Iran

Uppdaterad
Publicerad

Hizbollahledarens Hassan Nasrallahs död är ett enormt bakslag för den terrorstämplade shiamilisen, säger SVT:s utrikesreporter Stina Blomgren.

Frågan alla nu ställer sig är: vad händer nu?

– Alla ögon riktas mot Hizbollahs sponsor Iran, säger hon.

Hassan Nasrallah ledde Hizbollah i över 30 års tid. Under hans ledning har den terrorstämplade Iranstödda milisens makt vuxit både i Libanon och över hela Mellanöstern. I Libanon är Hizbollah i dag är stat i staten.

Nasrallahs död innebär ett oerhört slag mot Hizbollah, såväl moraliskt som strategiskt, säger Stina Blomgren.

Upptrappning mellan Israel och Hizbollah i Libanon

En redan osäker utveckling har vad det verkar fått en helt ny upptrappning, och alla ögon riktas nu mot Hizbollahs sponsor Iran. Shiamilisens vapenarsenal är stor och det ropas redan på hämnd.

– Om delar av det vapenlagret nu användas skulle det betyda en enorm upptrappning för hela Mellanöstern, säger Stina Blomgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Upptrappning mellan Israel och Hizbollah i Libanon

Mer i ämnet