Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Shir Mathias förlorade sina föräldrar i den dödliga massakern Foto: Pablo Torres

Syskonens sorg efter att föräldrarna mördats av Hamas

Uppdaterad
Publicerad

Paret Shahar och Shlomi mördades i sitt hem när Hamas attackerade Israel på lördagen. Deras son, ett av tre syskon, blev vittne till dådet.

– De gick in i huset och förstörde allt. De sköt överallt, säger systern Shir.

Shahar och Shlomi bodde tillsammans med sina tre barn på kibbutzen Holit nära Gazaremsan. På lördagen blev samhället utsatt för en omfattande attack när den terrorstämplade gruppen Hamas gick in i Israel – och Shahar och Shlomi blev två av dödsoffren.

Först sprängdes dörren upp och sedan avlossades en rad skottsalvor. Sonen, som var det enda av de tre syskonen som befann sig i bostaden vid tillfället, fick se sin mamma och pappa dö. Själv blev han allvarligt skadad. Medan attacken ägde rum skickade han meddelanden till sin morbror med texten ”mamma och pappa är döda” och ”skicka hjälp”.

Krig mellan Israel och Hamas

SVT:s Mellanösternkorrespondent Samir Abu Eid och fotografen Pablo Torres har besökt syskonen på ett sjukhus i Be'er Sheva.

– Mamma sa åt min bror att gömma sig mellan sängarna. Sen sprängde de dörren, säger systern Shir.

Hör Shir berätta om den dödliga attacken i videospelaren ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet