På bara två månader har Storbritannien upplevt tre svåra terrordåd.
I mars dog fem personer när en man körde in i en folkmassa i Westminister i London. För knappt två veckor sedan dog 22 personer vid ett självmordsdåd under artisten Ariana Grandes konsert i Manchester och på lördagskvällen omkom sju personer då en bil körde in i en folkmassa vid London Bridge och gärningsmän gick till attack med stickvapen.
LÄS MER: Det här vet vi om terrordådet vid London Bridge
Vid en presskonferens på eftermiddagen sade den brittiska antiterrorpolisen att man blir allt mer övertygad om att den senaste attacken utfördes av tre personer, men att man undersöker om fler var inblandade i planeringen. Polisen kommer att öka sin bevakning på Londons broar, samtidigt som säkerhetsarrangemangen vid kommande evenemang ses över. Hundratals vittnen ska höras, skriver Reuters.
Fem dåd har avvärjts
De brittiska säkerhetstjänsterna och polisen befarar att attackerna kan komma att inspirera till nya terrordåd, skriver The Guardian.
Uppgifter från antiterrorinsats helt nyligen tyder på att de misstänkta gärningsmännen ska ha inspirerats av attacken i Westminster. I sitt tal på söndagsmorgonen sa premiärminister Theresa May att terrorister inspireras av tidigare dåd i Storbritannien, vilket kan vara en förklaring till varför Storbritannien upplevt en ökning av jihadistiska aktiviteter de senaste tio veckorna.
Samtidigt tror antiterrorutredare att ökningen kan vara kopplad till muslimernas heliga fastemånad ramadan, som startade i slutet av maj och fortsätter till i slutet av juni.
Enligt en källa tros fem planerade attacker ha avvärjts efter attacken i Westminster, fyra i London och en i Birmingham.
LÄS MER: Terrorexperten: ”Av allt att döma är det här ytterligare ett jihadistiskt attentat”
Nu ska säkerhetstjänsterna granska hur attackerna påverkar de personer, huvudsakligen islamister, som bedöms vara kapabla att genomföra terrordåd. I dagsläget utreder underrättelsetjänsten MI5 3.000 personer som misstänks ägna sig åt aktiviteter som rör allt från finansiering till faktiska attacker. Dessutom finns 20.000 före detta misstänkta personer, varav en var Manchesterbombaren Salman Abedi.
Utredarna kommer också att utreda om attentatsmännen vid London Bridge är del av en större terrorcell, skriver The Independent.
Utbyter underrättelseinformation
Samtidigt bekräftar Londonpolisen att man kommer att utbyta underrättelseinformation med USA, trots läckorna i samband med Manchesterdådet.
– Vi har en god samarbetsrelation med våra amerikanska kollegor, normalt sett delar vi viss typ av information med dem och förlitar oss på dem för att få hjälp att hålla landet säkert, säger polischefen Cressida Dick till Sky News.
LÄS MER: Trump lovar granskning av läckorna om Manchester
Terrorhotnivån oförändrad
Storbritannien har dock beslutat att inte höja terrorhotnivån från ”allvarligt” till den högsta nivån ”kritiskt”. Det kan tyda på att man tror sig ha fått fast alla gärningsmän, enligt The Guardian.
Terrorhotnivån höjdes tillfälligt till ”kritiskt” efter attacken i Manchester, då man inte var säker på att självmordsbombaren Salman Abedi hade agerat på ensam hand. Kritisk nivå innebär att polisen bedömer att risken för en ny terrorattack är överhängande.
LÄS MER: Inga uppgifter om skadade svenskar