Jeffries anklagas också för att ha drivit en internationell sexhandelsring under tiden som han var Abercrombies vd, enligt ett federalt åtal med 15 målsägande, skriver Wall Street Journal.
Enligt åtalet ska Jeffries mellan 2008 och 2015 ha pressat manliga modeller att delta i sexfester runt om i världen och betalat dem för deras närvaro.
Åklagare från Brooklyns åklagarkammare, som tog upp fallet, menar att Jeffries har lurat en del av offren till att tro att de deltog i modellfotograferingar snarare än sexfester.
”Prostitution mellan stater”
Även Jeffries pojkvän och en anställd hos paret, har gripits och anklagats för 16 brott, däribland sexhandel och prostitution mellan stater.
De tre åtalade ska ha förmått flera målsäganden att underteckna sekretessavtal och anlitat ett säkerhetsföretag för att övervaka och skrämma vittnen som hotade att avslöja deras olagliga handlingar, enligt åtalet.
Gripandena följer en granskning gjord av BBC från 2023 samt en civilrättslig stämning.
– Som vi har sagt i vår stämningsansökan är detta uppenbar sexhandel av den mest avskyvärda sorten, säger Brad Edwards, advokaten som företräder målsägandena.
– De här gripandena är ett stort steg mot rättvisa för de många offren.
De åtalade, som greps i Florida, infann sig i veckan i en federal domstol i tisdags. På fredagen nekade Jeffries via sin advokat till anklagelserna. Jeffries, som är fri mot borgen, ska infinna sig i domstolen igen i mitten av december.
Sexualiserande marknadsföring
Jeffries lämnade bolaget 2014 efter anklagelser om diskriminering och en ”giftig arbetskultur”, enligt BBC.
I samband med anklagelserna under 2023 sa Abercrombie att man hade anlitat en extern advokatbyrå för att utreda anklagelserna.
Klädjätten hade under 2010-talet en guldålder och nådde under flera år en försäljning på 4,5 miljarder dollar, motsvarande runt 47 miljarder kronor. Att jämföra med resultatet för året 2000 som visade runt en femtedel av det, enligt WSJ.
Under Jeffries ledning anklagades Abercrombies marknadsföring ofta för att vara sexualiserande och man anställde enbart manliga expediter som arbetade med bar överkropp.
Företaget äger också varumärket Hollister, vars enda två svenska butiker, i Stockholm och Malmö, stängde 2021.