Dansk polis

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen ska ha ha kännedom om mannen, men utvecklar inte vidare exakt vad det innebär. Foto: DR

En död efter skottlossning i Köpenhamn

Uppdaterad
Publicerad

En person har dött och en skadats i en skottlossning i stadsdelen Nørrebro i Köpenhamn, uppger polisen.

Larmet om skottlossningen i Köpenhamn kom 17.15.

Köpenhamnspolisen skriver på X att de har en stor närvaro i Hans Tavsens Gade i centrala Köpenhamn till följd av en skottlossning under torsdagskvällen.

Under en presskonferens vid 19-tiden meddelade dansk polis att en dansk man i 40-årsåldern har dött och en dansk kvinna i 40-årsåldern är skadad, rapporterar DR. Kvinnan ska inte ha livshotande skador.

Enligt danska polisen går det inte att utesluta att händelsen är kopplad till det pågående våldet där svenskar har varit involverade.

– Men det är för tidigt att säga något definitivt än, säger Lasse Michelsen vid Köpenhamnspolisen enligt DR.

Kvinnan ska inte ha koppling till den pågående konflikten, säger Lasse Michelsen, enligt DR. Polisen ska ha kännedom om mannen, men utvecklar inte vidare exakt vad det innebär.

Danska TV2 rapporterar att det är en stor mängd polispersonal på platsen och att avspärrningarna har utökats under kvällen.

Anhöriga är underrättade.

Ingen misstänkt gärningsperson har kunnat gripas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.