• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

UD har i nuläget inte tagit några beslut om att utvärdera sina reserekommendationer till London och Storbritannien. Foto: TT

UD: Inga uppgifter om skadade svenskar

Uppdaterad
Publicerad

Det finns ännu inga uppgifter om skadade svenskar efter nattens terrordåd i London, uppger UD på söndagsmorgonen. De svenskar som befinner sig på plats uppmanas höra av sig till anhöriga, och följa information från ambassaden i London.

Nattens terrordåd i London har skördat sju bekräftade dödsoffer, och uppemot 50 skadade har förts till sjukhus.

LÄS MER: Terrordåd vid London Bridge: Detta vet vi

Terrordåd vid London Bridge 2017

Svenska UD hade sent på söndagseftermiddagen ännu inga uppgifter om att svenskar fanns bland de drabbade.

– Vi har kontakt med ambassaden i London, som just arbetar med att ta fram information om vad som hänt, sade Liljan Willix Schwirtz, vid UD:s presstjänst, till SVT Nyheter vid niotiden på morgonen.

Följer utvecklingen

På sin hemsida Sweden Abroad skriver UD att en incident inträffade vid London Bridge och Borough Market i centrala London under lördagskvällen 3 juni.

”Ambassaden är medveten om händelsen och följer utvecklingen. Svenska medborgare i området uppmanas kontakta anhöriga, hålla sig uppdaterade om händelseutvecklingen och följa lokala myndigheters anvisningar.”

UD har emellertid inte ändrat sina reserekommendationer till London och Storbritannien efter det senaste terrordådet.

Polisen har upprättat ett nödnummer dit drabbade och anhöriga kan ringa: (+44) 0800 0961 233

Svenskar i nöd kan också höra av sig till Svenska kyrkan i London: (+44) 07584 054143

LÄS MER: Svenska Niclas: ”Vi skrek på polis och folk grät”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd vid London Bridge 2017

Mer i ämnet