I ett unikt program samlas public servicebolagen om kriget i Ukraina. Foto: Nyhetsbloggen

Unik nordisk sändning om svaret på Putins krig

Uppdaterad
Publicerad

Få saker har påverkat vår nutid så mycket som Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina. Sverige och övriga länder i Norden har skänkt miljarder i stöd till Ukraina, våra egna försvar rustas upp, och Sverige och Finland har blivit Natomedlemmar.

I ett unikt program samlar public servicebolagen SVT, DR, NRK, och YLE ministrar från Sverige, Danmark, Norge och Finland för att ställa viktiga frågor om vad kriget i Ukraina betyder för oss här i Norden.

Programmet är uppdelat i fyra delar: Hotet mot Norden, vårt beroende av USA, stödet till Ukraina, och fredsförhandligar. Fyra programledare och fyra ministrar från fyra nordiska länder, och ett antal experter och opinionsbildare diskuterar och debatterar ämnet som mer än något präglar vår tid. På tre språk.

Nyhetsbloggen

Bör Norden svara på Rysslands hybridangrepp?

Frågor som vi söker svar på är bland annat: Vad betyder det att Ukraina ska vinna över Ryssland? Har länder som donerar vapen också ett ansvar att ha en plan för hur kriget ska ta slut? Bör Norden svara på Rysslands hybridangrepp?

Programmet spelades in i DRs konserthus i Köpenhamn onsdag den 11 september 2024, och sänds i SVT2 söndag den 15 september 21.15 i SVT2 och SVT Play.

Kajsa Gudmundson

Projektledare Agenda

Michael Kucera

Ansvarig utgivare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyhetsbloggen

Mer i ämnet