Efter veckor av protester i Bangladesh stormade tusentals personer premiärminister Sheikh Hasinas bostad på måndagen. Samtidigt kom beskedet att hon flytt landet i en helikopter och meddelat sin avgång efter 15 år vid makten. Nu råder stor oklarhet kring vem som kommer att styra landet framöver.
– Alla människor i högre ställning i Bangladesh är utvalda av henne. Hela statsapparaten är en förlängning av hennes politiska parti. När hon då drar sig tillbaka så faller allt detta bort, säger Arild Engelsen Ruud, professor i Sydasienstudier vid universitetet i Oslo.
Studenterna motsatte sig arméchefen
Landets militär säger nu till ABC News att nobelpristagaren Muhammad Yunus kommer att leda en övergångsregering och svärs in på torsdag.
Tidigare tog landets arméchef Waker-Uz-Zaman på sig rollen – något som studenterna bakom protesterna motsatte sig, som istället har gett sitt stöd till Muhammad Yunus.
Blev fiende till Sheikh Hasina
84-årige Yunus fick Nobels fredspris 2006 och är grundare av Grameen Bank och mikrokreditkonceptet, där pengar lånas ut till fattiga i syfte att de ska kunna försörja sig.
Enligt Engelsen Ruud åtnjuter han respekt i landet och kan troligen accepteras av stora grupper.
– Han har ett namn och försökte att bli premiärminister eller president redan 2007 – vilket gick helt fel – och då blev han fiende till Sheikh Hasina. Det ger honom viss trovärdighet som oppositionsledare, samtidigt som han inte är en traditionell politiker.
Parlament upplöst
Att landets president på tisdagen officiellt upplöste parlamentet innebär att Bangladesh framöver kan komma att gå mot nyval.
Efter Hasinas avgång har den korruptionsdömda oppositionsledaren och före detta premiärministern Khaleda Zia släppts ur sin husarrest. Vid ett nyval kommer sannolikt hennes son Tarique Rahman, som suttit i exil i London anklagad för korruption, att vilja ge sig in i valkampen, enligt Engelsen Ruud.
– Då det stor chans att det gamla oppositionspartiet BNP kommer att vinna. Det är ett ganska korrupt styre som kan komma tillbaka.
Fakta: Protesterna i Bangladesh
Stormningen och premiärministerns avgång följer på de senaste veckornas våldsamma protester där över 400 människor har dött och hundratals har skadats. Bara under måndagen dödades över 100 personer.
Protesterna har i huvudsak riktats mot landets system med kvotering av tjänster inom statsförvaltningen, vilket gynnat grupper allierade med premiärministern.
Protesterna anses även handla om korruption, bristande demokrati och ett större missnöje med den nu tidigare premiärministern Sheikh Hasina.