”Jag kommer att bestämma mig om Parisavtalet nästa vecka!” twittrade presidenten innan han lämnade Italien efter G7-mötets sista dag. Under lördagskvällen återvände han till Washington, men gjorde inga kommentarer när han steg av planet tillsammans med sin fru Melania.
Vita husets presstalesperson Hope Hicks avböjde också att kommentera uppgifterna i Axios och hänvisade till Trumps tweet.
Tyska förbundskanslern Angela Merkel sade på det avslutade G7-mötet att klimatdiskussionerna var ”väldigt otillfredsställande”.
LÄS MER: Merkel missnöjd med klimatsamtal
I den gemensamma slutkommunikén från mötet på Sicilien konstaterade G7-ledarna att de misslyckats att överbrygga meningsskiljaktigheter i klimatfrågan.
Inget utrymme för kompromisser
Merkel, som anser att klimatavtalet är så pass viktigt att det inte finns utrymme för några kompromisser, sade att det inte finns några indikationer på hur USA kommer att hantera Parisavtalet.
LÄS MER: Allt om klimatavtalet
USA håller på med en översyn av sin politik om klimatförändringarna och om Parisavtalet. Därför kan inte konsensus nås i de frågorna, hette det i kommunikén där övriga G7-länder åter bekräftade sin starka förpliktelse att snabbt omsätta Parisavtalet i praktiken.
Fakta: Parisavtalet
Det globala klimatavtalet förhandlades fram i december 2015 när Frankrike stod värd för det återkommande globala klimattoppmötet. Det slår bland annat fast att den globala uppvärmningen ska begränsas till under två grader jämfört med förindustriell tid, och att de globala utsläppen snarast möjligt ska nå sin högsta nivå för att sedan minska.
Ländernas nationella klimatplaner ska uppdateras vart femte år från 2020 och globala översyner av det internationella klimatarbetet ska göras vart femte år med start 2018.
Dessutom ska världens utvecklade länder bidra med 100 miljarder dollar årligen i klimatbistånd till utvecklingsländer från 2020.
Sedan tillräckligt många länder hade ratificerat avtalet, däribland USA, trädde det i kraft den 4 november 2016.