Den 28 juli hålls val i Venezuela. Landet, som lider av en djup ekonomisk och social kris, styrs sedan 2013 av den vänsterpopulistiske Nicolás Maduro.
Lovade fria val
Nu kraftsamlar oppositionen i ett försök att utmana presidenten, som lider av bottenlåga opinionssiffror.
Maduro, som inte erkänns av omvärlden, lovade i höstas att årets val skulle bli fritt och demokratiskt. I utbyte lovade USA att lätta på sina sanktioner mot Venezuelas olje-, gas- och guldsektor.
– Maduro insåg att det här var hans enda chans att bli ansedd som en legitim president av omvärlden. Det är det han vill, säger Erik Jennische.
Blockeras från valet
Men att det kommande valet ska bli demokratiskt är det få som tror. Kandidat efter kandidat från oppositionen har blockerats från att delta och flera oppositionella har gripits.
Maduros främsta utmanare, María Corina Machado, fick runt 90 procent av rösterna i primärvalet i höstas. I januari stod det klart att hon stoppas från att delta i valet efter att Högsta domstolen dömt henne för korruption. Domen har ifrågasatts, bland annat då domstolen står helt under regeringens kontroll.
Inte heller den 80-åriga universitetsläraren Corina Yoris lyckades registrera sin kandidatur då hon inte kommit in i valmyndighetens datorsystem.
– Det är såklart ingen slump, säger Erik Jennische.
Utmanare blir istället Manuel Rosales, som uppges stå närmare Maduro.
Två kandidater från oppositionen
Om oppositionen har några chanser att utmana den sittande presidenten återstår att se, menar Erik Jennische. Klart är att Maduro kommer att göra allt för att bli kvar vid makten.
– Att Maduro vinner folkets röster är osannolikt. Däremot är det troligt att han lyckas behålla makten. Då kommer befolkningen att drivas ännu djupare in i den människorättskris som redan råder.