De frysta tillgångarna motsvarar drygt 8 miljarder kronor, och genom att utfärda ett så kallat presidentdekret rundar den amerikanske presidenten landets kongress.
– I dag kräver jag återigen att den myanmariska militären omedelbart släpper demokratiska politiska ledare och aktivister som de nu håller fängslade, som Aung San Suu Kyi och Win Myint, presidenten, säger Joe Biden.
Bortförda politiker
Militären har gripit och fört bort landets ledare, fredspristagaren Aung San Suu Kyi, och flera regeringsmedlemmar.
Protester har brutit ut och demonstranter har mötts av både skottlossning och vattenkanoner. Sociala medier har blockerats och militären har även lagt fram ett kritiserat lagförslag för att begränsa internetleverantörer och övervaka digital trafik, enligt Reuters.
Talespersoner för internetleverantören Myanmar Net och mobiloperatören Telenor säger till nyhetsbyrån att de inte hört talas om lagförslaget.
EU vill att FN fördömer
Enligt Joe Biden kommer USA kommer även att begränsa handeln med Myanmar, och presidenten uppmanar fler länder att markera mot den myanmariska militärjuntans maktövertagande för drygt en vecka sedan.
EU har fördömt statskuppen och uppmanar militären att släppa fängslade demonstranter. Sedan 2018 har man sanktioner mot Myanmar och enligt Reuters uppmanar unionen även FN att fördöma statskuppen.
Minoriteter förföljs och dödas
Militären tog makten i Myanmar 1962 och styrde landet till och med 2010. Minoriteter som muslimska Rohingyer har utsatts för våldsamma förföljelser och enligt FN bör generaler åtalas för folkmord.