– Alla kriminella kommer att fängslas för de brott de har begått, var Maduros budskap i tv-talet på lördagen lokal tid.
Det som väljs på söndagen är en ny författningsförsamling, ett superorgan med 545 ledamöter, med rätt att skriva om konstitutionen efter regeringens önskemål. Valet sker på regeringens villkor och oppositionen, som har majoriteten i landets parlament, vägrar att delta.
Segerviss president
Maduro väntar sig en ”stor seger”. Han säger att grundlagsförsamlingens första uppgift kommer att vara att helt göra om ämbetet för landets statsåklagare. Det är nu Luisa Ortega, en tidigare regeringsanhängare som vill behålla den nuvarande konstitutionen och menar att det är dumt att genomföra en stor reform av staten mitt under den allvarliga kris landet genomlever.
LÄS MER: ”Finns all anledning att tro att det kommer bli våldsamt”
Det oljerika Venezuela var en gång Sydamerikas mest välmående nation men har kastats in i en socioekonomisk kris under Maduros fyra år vid makten, med skenande inflation, medicin- och livsmedelsbrist och kraftigt ökat mordtal.
Oppositionen pekar ut regimens politik som anledning till den djupa krisen, medan regeringen lyfter fram det låga oljepriset och anklagar oppositionen för att destabilisera ekonomin.
Dödliga protester
Under de senaste fyra månaderna har demonstrationer ägt rum i stort sett dagligen. Över 110 människor har mist livet.
LÄS MER: Oroligheterna i Venezuela kräver fler dödsoffer
Även under lördagen skedde protester, men de var betydligt mindre än tidigare. Oppositionen säger att det ska genomföras en stor marsch under söndagen.
– En ny fas i kampen för demokrati inleds i morgon, säger parlamentets ordförande Julio Borges.
Enligt opinionsmätningar motsätter sig 70 procent av landets befolkning den nya grundlagsförsamlingen, och 80 procent tycker att Maduro gör ett dåligt jobb som president.
LÄS MER: Allt om krisen i Venezuela