Vårdpersonal från olika sjukhus i Västbanken protesterar mot hur Israels krig mot Hamas påverkar civila.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi är emot dödandet av alla civila, oavsett om de är israeler eller palestinier” – Se vad läkaren Mustafa Barghouti och andra i Västbanken har att säga om kriget mellan Israel och Hamas. Foto: Johannes Tolf, SVT

Vårdpersonal protesterar på Västbanken

Uppdaterad
Publicerad

I staden Ramallah på Västbanken har vårdpersonal samlats för att protestera mot situationen vid Gazas sjukhus.

– Hittills har 200 läkare, sjuksköterskor och vårdanställda dödats av israeliska bombningar, säger läkaren Mustafa Barghouti.

”Stoppa grymheterna mot sjukhusen och medicinsk personal” och ”Sluta döda barn” står det på skyltar och banderoller som vårdpersonal i Västbankens huvudstad håller i. De skanderar slagord till stöd för sina yrkeskollegor på Gazas olika sjukhus.

– Även om Hamas vore där så rättfärdigar det inte dödandet av alla dessa barn, säger läkaren Mustafa Barghouti till SVT:s korrespondent.

Krig mellan Israel och Hamas

Sjuksköterskan Sara Ngum säger att om Israel verkligen visste att Hamas befann sig under sjukhusen, som de påstår, så skulle de attackera och döda dem.

– Men de vet inte var de är, hävdar hon.

Mustafa Barghouti betonar att de är emot dödandet av alla civila, oavsett om de är israeler eller palestinier.

– Jag talade med en israelisk medborgare som förlorade sin dotter, och jag känner sorg över det. Hon sade en sak: vedergällning och hämnd inte är en lösning.

Hör mer från vårdpersonalen i Ramallah i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet