Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt uppgifter till grekiska medier ska två personer ha befunnits ombord på planet som kraschade.

Brandflyg har störtat i Grekland – två personer döda

Uppdaterad
Publicerad

Ett flygplan som används för att bekämpa bränderna i Grekland har störtat. De två piloterna ombord på planet har dött, rapporterar AFP.

Olyckan inträffade i Karystos på Evia, Greklands näst största ö. Planet ska ha kraschat i en skreva, på ett väldigt svårtillgängligt ställe.

Nu meddelar grekiska myndigheter att de två piloterna som befann sig ombord har dött, rapporterar AFP. Enligt det statliga tv-bolaget ERT har försvarsministern Nikos Dendia utlyst tre sorgedagar inom försvarsmakten till följd av händelsen.

Bränder vid Medelhavet

I ett videoklipp som ERT har publicerat syns hur flygplanet dumpar vatten på lågorna, för att sedan slå i vingen i ett träd. Därefter lossnar en bit av vingen och planet kraschar.

Ytterligare en man hittad död

En tredje person, en man, hittades död på tisdagskvällen på ön Evia. Mannen omkom i en brand och tros vara en herde som har varit försvunnen sedan i söndags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder vid Medelhavet

Mer i ämnet