– Det finns bara några få möjligheter för folket att säga sin mening till de som bestämmer. Det här är vår chans att påverka samhället, säger Ziba Jaleh och håller upp sitt pekfinger som är lila färgat av röstbläck.
Vi träffar henne i en vallokal i Teheran tidigt på morgonen. 56 miljoner iranier har rätt att rösta i presidentvalet där två huvudkandidater står mot varandra. Den sittande, reforminriktade presidenten Hassan Rouhani utmanas av den hårdföre konservative domaren Ebrahim Raisi.
Presidentvalet är det första sedan Iran undertecknade det internationella kärnenergiavtalet för snart två år sedan.
LÄS MER: Iran väljer väg i presidentvalet
Rouhani är tippad att vinna valet, men Raisi har samlat stora skaror under sin på sina valmöten och kampanjen har varit tuffare än många hade väntat sig.
– De två kandidaterna har olika visioner. En vill ha en ökad spänning med omvärlden – den andre vill ha dialog och bättre relationer, säger Amin Saidi när han lagt sin röst i lådan med rött plastlock.
Den som vinner valet kommer att ha stort inflytande inte minst över både inrikes- och utrikesfrågor. I Iran utgår makten från den högste andlige ledaren som sitter på livstid – men presidenten har verkställande makt.
Den konservative Raisi anses ha den högste ledaren Ayatollah Khameneis stöd och har riktat in sig på att nå Irans fattiga väljare med löften om nya jobb och kontantstöd. Under valkampanjen har Raisi har kritiserat president Rouhani för att vara för vek i förhållande till Västvärlden och USA när det gäller kärnenergiavtalet. Rouhani har satsat all sin politiska makt på att driva igenom avtalet och öppna upp Iran mot omvärlden.
LÄS MER: De har makten i Iran
Men trots att sanktionerna mot landet lättade för drygt ett år sedan efter att Iran förbundit sig att inte utveckla kärnvapen, så dröjer de stora affärerna. Många iranier är idag besvikna på att ekonomin inte tagit fart på det sätt som man hoppats.
Masoumeh Daoudi står i den långa kön utanför vallokalen tillsammans med sin dotter.
– Det är viktigt vem som blir president. Framtiden är viktig för oss. Det är vårt land och vi ska inte låta någon annan lägga sig i våra angelägenheter, säger hon.