Det tog fem år att analysera vätskan som hittades och till slut stod det klart att det var vin.
– När vi jämförde det såg vi att dess polyfenoler även fanns i viner från Montilla, Jerez och Sanlucar, vilket ledde till att vi var hundra procent säkra på att denna rödaktiga vätska verkligen var vin, säger Jose Rafael Ruiz Arrebola, professor vid universitetet i Cordoba.
Nu ska det gamla vinet jämföras med moderna lokala viner för att se vilken sort det liknar mest.
Se var man hittade det romerska vinet i klippet ovan.
Vintillverkning under romartiden
Romarna spred sina kunskaper om vinodling över hela den europeiska kontinenten under sina erövringar och ligger bakom vinets expansion norrut. De hade fått kunskapen av de gamla grekerna som utvecklade odling och tillverkning av vin mycket under sin storhetstid.
Många av de mest berömda vindistrikten i Europa planterades från början av romarna: Bordeaux, Rhône, Bourgogne i Frankrike, Wachau i Österrike och tyska Rhen- och Moseldalen.
Källa: Systembolaget