Knivdådet har försatt staden Southport i chock. Foto: ADAM VAUGHAN

Vittnena om dådet i Southport: ”Som en scen ur en skräckfilm”

Uppdaterad
Publicerad

Mitt på ljusa dagen gick en gärningsman till attack mot en dans-workshop för små barn i Southport, norr om Liverpool. Två barn dödades och sex skadades allvarligt.

– Jag har aldrig sett något liknande, säger en kvinna som blev vittne till händelsen till BBC.

Kvinnan hade hört en mamma skrika på hjälp efter att hennes dotter blivit knivhuggen. Hon ringde sedan brittiska larmnumret flera gånger, utan att komma fram. När hon väl gjorde det blev hon ombedd att gå in och låsa dörren, i likhet med många andra Southport-invånare.

En annan kvinna säger till The Telegraph att hon såg polis och räddningstjänst bära ut mycket allvarligt skadade barn på bår.

– De hade vitt på sig men var täckta i rött, täckta i blod, säger hon.

”Trodde han skulle döda dem allihop”

Dådet har försatt den relativt lilla staden i chock. Southport beskrivs av flera boende som en lugn och trygg stad.

– Det är som en scen ur en skräckfilm. Det är som något från Amerika, inte soliga Southport, säger en man till Sky News.

Mannen äger en butik i närheten av platsen där dådet inträffade. Han var en av de första som larmade polisen efter att ha sett hur skadade flera av barnen blivit.

– Jag tänkte: Han kommer döda dem allihop. Det är som en mardröm. Det är det värsta en människa kan bevittna, att se små barn sådär.

Invånare lämnar blommor

Vid platsen för attentatet har en spontan minnesplats uppstått. The Guardian rapporterar att flera invånare kommit med blommor under kvällen som polisen tagit emot och lagt innanför avspärrningarna.

– Jag kände att jag behövde komma hit. Jag ville bara visa att vi i Southport bryr oss om barnen och deras familjer, säger en kvinna till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.