Alla förslag röstades ner – hur ska man tolka det här?
– Eftersom inte parlamentet kan hitta en väg framåt så är det allt mer sannolikt att Storbritannien lämnar EU den 12 april utan ett avtal. Det är så det ser ut just nu. Det finns ingen riktning framåt. Det finns inget alternativ som ser ut att få en majoritet. Även om parlamentet säger att de inte vill lämna utan avtal så kan det bli så eftersom det inte finns något annat de vill heller, säger Christoffer Wendick, SVT:s Europakorrespondent.
Men samtidigt har väl utträdesavtalet fått starkare stöd efter Mays avgångsbesked?
– Ja, ett tag under eftermiddagen såg det ljusare ut för utträdesavtalet. De som varit de hårdaste motståndarma mot hennes avtal i det egna partiet har slutit upp bakom henne. Men vi har ännu inte sett hur många de är. Och efter att regeringspartner DUP förklarade att de inte kommer stödja hennes avtal så är det enkel matematik. Då har hon inte majoritet för avtalet även om så alla hennes eget partis ledamöter skulle rösta för. Och även om vi har sett flera tunga namn i hennes egna parti, som till exempel Boris Johnson, nu sluta upp bakom hennes avtal så finns det fortfarande flera andra som säger att de inte tänker göra det.
Vad händer om det blir ett avtalslöst brexit?
– Det är en osäkerhet för EU-bor och svenskar som bor i Storbritannien och motsvarande för alla britter som bor i EU. Och det är en osäkerhet för företag som lever på att handla med Storbritannien. Man har gjort en hel del förberedelser som ska lindra situationen. Men många är inställda på att det kan bli stökiga veckor och månader.
– På längre sikt kan man också se att det leder till att relationen mellan EU och Storbritannien rubbas. Skilsmässan får inte ett bra och ordnat slut – vilket gör att det blir mycket svårare att förhandla vidare om framtiden. Ett avtalslöst utträde leder till en försämrade relationer mellan Storbritannien och EU och ett brustet företroende.