WHO väljer dock inte att kalla sjukdomen för en pandemi.
– Det största hotet är inte viruset i sig. Vår värsta fiende är rykten, felaktig information och stigma, säger WHO-chefen Thedros Adhanom Ghebreyseus.
Han understryker vikten av hygien, och att individer måste ta ansvar. Samtidigt konstaterar Adhanom Ghebreyseus att insatserna skiljer sig åt länderna emellan.
Inga tecken på förändring
Maria Van Kerkhove, som leder WHO:s grupp som utreder virusutbrottet, säger att det för närvarande inte finns några tecken på att coronaviruset förändras, vilket skulle kunna innebära en ökad fara.
WHO får sedan frågan om man kunnat fastställa var smittan har sitt ursprung:
– Vi undersöker det mycket aktivt just nu. Viktigt att studera de första 50 fallen, säger Van Kerkhove och konstaterar att man inte får låsa sig vid att viruset skulle komma från en marknad i Wuhan i Kina.
Lägsta siffran på en månad i Kina
Michael Ryan, vd för WHO, säger att man inte väljer termen pandemi för coronavirusets spridning då det skulle innebära att alla människor var hotade.
– Det finns inget vetenskapligt stöd för det, säger han och understryker att man bör undvika att fastna i diskussion om termer för att karakterisera spridningen av coronaviruset.
WHO konstaterar även att de 329 nya smittfall som rapporterats i Kina det senaste dygnet är den lägsta siffran i landet på över en månad.