• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten på Gåsagången 42 Hisingen i Göteborgs kommun, Västra Götalands län. Det brinner i ett flervåningshus med kraftig rökspridning. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Göteborg.

F.d. riksbankschef Stefan Ingves i en SVT-intervju på Ekonomiska museet – Kungliga myntkabinettet i september 2024.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ger Stefan Ingves några argument för vilka fördelar det skulle kunna finnas för Sverige med att byta valuta till euro. Foto: Helena Igwe/SVT

Så här argumenterar Stefan Ingves för varför Sverige skulle kunna införa euron

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare riksbankschefen Stefan Ingves anser att Sverige bör överväga att ansluta sig till euron av flera skäl. I videon presenterar Ingves några centrala argument: handel och hushåll, europeiskt inflytande samt ekonomisk stabilitet.

Stefan Ingves säger till SVT Uutiset att det skulle vara klokt av Sverige att överväga att ansluta sig till den gemensamma valutan euron ”under någorlunda goda tider'”.

I videon ger Stefan Ingves några argument för vilka fördelar det skulle kunna finnas för Sverige med att byta valuta till euro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.