Blodpalt
![Blodpalt.](/recept/_next/image?url=https%3A%2F%2Fbackend.main-bvxea6i-nbs7p5fes6fzc.eu-5.platformsh.site%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Fpublic%2Fimages%2F29093958.jpg%3Fh%3Dd1cb525d%26itok%3DCgitl6ep&w=3840&q=100)
Publicerat:
2020-12-01Tillagningstid:
En typisk tornedalsk maträtt som görs på renblod. Den är enkel att tillaga och blir ofta barnens favorit. Receptet är skapat av Henry Huuva.
Ingredienser
4portioner
- 2dlblod av ren
- 2dlvatten
- 2tsksalt
- 2gula lökar
- 40gsmör
- 2krmmalen kryddpeppar
- 1köttbuljongstärning
- 3dlrågsikt
- 3dlvetemjöl
Till servering
- lingonsylt
Så lagar du
1. Koka upp buljongen i en gryta.
2. Fräs löken i smör så den blir mjuk.
3. Blanda blod, vatten, smör, kryddor och mjölet till en jämn smet. Fyll på mer mjöl om det behövs.
4. Forma degen till lagom stora palt med en matsked som doppats i det kokande vattnet.
5. Skeda ner palten i det kokande vattnet. Koka paltarna i ca 40-60 minuter.
6. Servera med lingonsylt.