Citronfromage med yuzucurd och crumble

Citronfromage med yuzucurd och crumble

Publicerat:

Tillagningstid:

Frisk citronfromage med en len yuzucurd och smörig crumble. Servera gärna med citronverbena-te för en maximal smakupplevelse.

Ingredienser

8portioner

Yuzucurd

  • 90g
    yuzu eller citronsaft
  • 140g
    socker
  • 165g
    vatten
  • 35g
    majsena
  • 27g
    äggula
  • 27g
    smör
  • 10g
    vit choklad

Citronfromage

  • 60g
    äggula
  • 80g
    socker
  • 30g
    vatten
  • 7g
    gelatinblad (2 st)
  • 150g
    vispgrädde
  • 100g
    creme fraiche
  • 90g
    citronsaft

Crumble

  • 105g
    smör
  • 45g
    florsocker
  • 120g
    mjöl
  • 3g
    bakpulver

Så lagar du

Yuzucurd

1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Sjud under omrörning tills det tjocknar. Låt svalna.

Citronfromage

1. Vispa äggulan medan socker och vatten kokar till 118 grader. Häll varsamt ned sockerlagen i äggvispet, i en tunn stråle. Vispa sedan massan till dubbel volym.

2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Vispa grädden och crème fraichen.

3. Värm citronsaften och smält gelatinbladen i den varma saften. Rör ned citronblandningen i äggblandningen (från punkt 1). Vänd ned grädden blandad med crème fraiche i äggblandningen. Blanda sedan allt till en homogen massa. Låt vila i kyl i ca 5 minuter.

Crumble

1. Sätt ugnen på 170 grader. Mixa smör, florsocker, mjöl och bakpulver i en blandare till en smulig konsistens. Låt allt vila i kylen i minst 20 minuter.

2. Grädda i ugn på 175 grader i 7–10 minuter. Låt svalna och bryt i smulor.

Montering

1. Fyll en spritspåse med yuzucurden och spritsa ner den i botten på ett glas. Fyll med citronfromage. Ställ in i kyl i ca 1 timme.

2. Toppa med crumblen. Pudra över florsocker och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!