Citronfromage med yuzucurd och crumble
Publicerat:
2017-11-24Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
Yuzucurd
- 90gyuzu eller citronsaft
- 140gsocker
- 165gvatten
- 35gmajsena
- 27gäggula
- 27gsmör
- 10gvit choklad
Citronfromage
- 60gäggula
- 80gsocker
- 30gvatten
- 7ggelatinblad (2 st)
- 150gvispgrädde
- 100gcreme fraiche
- 90gcitronsaft
Crumble
- 105gsmör
- 45gflorsocker
- 120gmjöl
- 3gbakpulver
Så lagar du
Yuzucurd
1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Sjud under omrörning tills det tjocknar. Låt svalna.
Citronfromage
1. Vispa äggulan medan socker och vatten kokar till 118 grader. Häll varsamt ned sockerlagen i äggvispet, i en tunn stråle. Vispa sedan massan till dubbel volym.
2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Vispa grädden och crème fraichen.
3. Värm citronsaften och smält gelatinbladen i den varma saften. Rör ned citronblandningen i äggblandningen (från punkt 1). Vänd ned grädden blandad med crème fraiche i äggblandningen. Blanda sedan allt till en homogen massa. Låt vila i kyl i ca 5 minuter.
Crumble
1. Sätt ugnen på 170 grader. Mixa smör, florsocker, mjöl och bakpulver i en blandare till en smulig konsistens. Låt allt vila i kylen i minst 20 minuter.
2. Grädda i ugn på 175 grader i 7–10 minuter. Låt svalna och bryt i smulor.
Montering
1. Fyll en spritspåse med yuzucurden och spritsa ner den i botten på ett glas. Fyll med citronfromage. Ställ in i kyl i ca 1 timme.
2. Toppa med crumblen. Pudra över florsocker och servera.