Dessertpizza med hasselnötskräm

Pizza med hasselnötskräm, rostade hasselnötter och hallon.

Publicerat:

Tillagningstid:

Läcker efterrättspizza med nötkräm, mörk choklad och hallon. Buon appetito!

Ingredienser

8portioner

  • 1000g
    extra starkt vetemjöl (t ex tipo 00)
  • 600g
    kallt vatten
  • 0,7g
    färsk jäst
  • 25g
    salt

Topping

  • hasselnötskräm
  • rostade hasselnötter
  • mörk choklad (riven)
  • flingsalt
  • olivolja
  • färska bär

Så lagar du

Deg

  1. Häll vattnet och saltet i en stor bunke.
  2. Lägg sedan i jäst och lös upp den i vattnet.
  3. Häll jäst och vattenblandningen i en degblandare (med krok). Tillsätt mjölet och blanda allt i 3-5 min. Massan skall ej vara homogen.
  4. Täck allt med en plastpåse och låt det hela vila i en timme (autolys).
  5. Kör nu degen i 8 min. Degen skall var smidig.
  6. Smörj upp en plastbox (med lock) med lite olja och lägg ned degen. Gör ett vik på degen och stäng locket. Låt det hela vila i 9 timmar i rumstemperatur (bulkfermentering).
  7. Kubba upp degen i 8st 250g bitar. Rundriv bitarna och lägg tillbaka de i plastboxen.
  8. Ställ boxen i kylen och låt all kyljäsa i 24 timmar.
  9. På dagen då pizzorna skall bakas, ta fram plastboxen och låt degbitarna komma upp till rumstemperatur.

Pizza gianduia e nocciole

  1. Forma degbiten till en rund och platt cirkel.
  2. Stryk på med hasselnötskrämen.
  3. Baka i ugn, 250 grader eller mer, tills pizzan fått fin färg.
  4. Ringla olivolja.
  5. Toppa med rostade hasselnötter, riven mörk choklad och saltflingor.
  6. Servera med färska bär.

Dela det här receptet med dina vänner!