Fransk löksoppa
Publicerat:
2019-12-04Tillagningstid:
Deglacerad gul lök i kryddig buljong med grillade ostmackor från sjunde avsnittet av Vår tid är nu.
Ingredienser
4portioner
- 4skiva(or)surdegsbröd
- 4skiva(or)gruyèreost, tjocka skivor
- 600ggul lök, skivad
- 3klyfta(or)vitlök, skivade
- ½dläppelcidervinäger
- 2mskvitvinsvinäger
- 1dlsherry eller madeira
- 3dlvitt vin
- 7dlvatten
- 2msksoja
- 1tsktimjan
- 3msksmör
- salt och peppar
Så lagar du
1. Fräs löken i smör några minuter. Tillsätt vinägern som får koka in helt i löken.
2. Upprepa med sherryn och hälften av vinet. Tillsätt därefter resten av vinet och vattnet och låt småputtra under lock i ca 20 min.
3. Smaka av med kryddor och soja. Servera soppan tillsammans med grillade surdegsbröd med rikligt av gyllenbrun smält ost.