Hovdessert på Löwanders vis
Publicerat:
2019-12-04Tillagningstid:
Krispig maräng med hallongrädde och brynt smörkolasås från åttonde avsnittet av Vår tid är nu.
Ingredienser
4portioner
- 4dlgrädde, vispad
- 6msksyrlig hallonsylt
- 3äggvitor
- 3dlsocker
- 3dlpuffat, rostat ris, t ex rice krispies
- hallon, färska
Sås
- 75gsmör, brynt
- 2dlgrädde
- 1½dlmuscovadosocker, ljust
- ½dlsirap, ljus
- 1nypa(or)salt
Tillbehör
- hallon, färska
- florsocker
Så lagar du
1. Vispa äggvitorna till ett skum och tillsätt efter hand sockret tills blandningen toppar sig och blivit glansig.
2. Vänd ner puffat ris i smeten och klicka eller spritsa ut på bakpapperklädd plåt i önskad storlek. Grädda ca en timme i 140°. Förvara torrt.
3. Bryn smöret till kolasåsen tills det blivit gyllenbrunt. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på svag värme ca 10 min.
4. Blanda hallonsylt med grädde och varva gräddblandningen spritsad på marängbottnar till bakelser. Toppa med några färska hallon, kolasås och florsocker.